Момчето влачило трупа на малкия Тома, чистило кръвта

Мълчалив протест пред районното в Мездра

Момчето влачило трупа на малкия Тома, чистило кръвта | StandartNews.com

„Детето ни е убито в къщата на приятеля си и телцето му след това е влачено до улицата“. Това твърди бабата Дочка на убитото в Мездра 8-годишно момче.

Приятелчето на 8-годишния внук на ексдепутата Тома Томов го е простреляло неволно със законната шушка на татко си, е основната версия на прокуратурата и полицията. Куршумът засегнал врата на детето и то издъхнало, обляно в кръв, пише в. „Телеграф“.

Според бабата другарчето на Тома било на улицата, но се скрило.

Криминалисти споделиха, че приятелчето на Тома е чистило с гъба и леген кървави следи в дома си, като то е влачило телцето на момченцето. Именно заради това се смъкнали панталонът и обувките на убитото дете.

Трагичният инцидент скова Мездра в петък вечерта, когато внукът на ромския лидер Тома Томов бе намерен на централната улица в града по слипове, без чорапи и маратонки, а на шията му имало огромна кървяща рана, разказа баба му Дочка Петрова през сълзи.

Бащата на приятелчето му бе арестуван и ще му бъде повдигнато обвинение за неправилно съхранение на оръжието, вследствие на което е причинена смърт на човек. 8-годишният му син не може да носи наказателна отговорност.

Към 16:30 часа в петък приятел на малкия Тома го извикал да си играят и двете момченца излезли навън, разказа бабата. Половин час по-късно съседка казала на семейството, че Тома лежи окървавен на съседната улица, пред къщата на приятеля си.

Роднините веднага изтичали на мястото, а родителите на окървавеното дете го закарали в болница. Там медиците от спешната помощ констатирали смъртта му и се обадили в полицията.
"Гръмнало го и избягало!", разкри братовчед  на ексдепутата Томов

„Това дете много му завиждаше за хубавата къща и маратонките, двамата често се караха за играчки“, разкри още бабата.

Заради опасността да избухне конфликт между почерненото семейство и фамилията на приятеля на Тома двете съседни улици и къщите им се охраняват от полиция.

В същото време стана ясно, че с постановление на наблюдаващия прокурор в Териториално отделение - Мездра към Районна прокуратура – Враца тридесет и осем годишният Д.Й. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа в качеството му на обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Около 17 ч. на 08.01.2021 г., пред къща на ул. „Сливница“ в гр. Мездра, било открито безжизнено тяло на осемгодишно момче – Т.Т.

Пострадалият бил транспортиран до Филиала за спешна медицинска помощ в града от неговия баща, където била констатирана смъртта не детето и подаден сигнал на телефон 112. В хода на разследването е било установено, че второкласникът Т.Т. бил в дома на неговия съученик – К.Й. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота.

При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси – патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на К.Й., който не е пострадал.

На този етап на разследването по образуваното досъдебно производство е установена съпричастноста на Д.Й. към смъртта на осемгодишното момче.

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Д.Й. Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура. 

Днес пред полицейското управление в Мездра имаше мълчалив протест от хора, които нтака искаха да изразят желанието си за справедлив процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай