Митьо Очите остава в ареста

В Турция се грижеха по-добре за мен, каза Димитър Желязков в съда

Митьо Очите остава в ареста | StandartNews.com

Димитър Желязков – Митьо Очите, остава в постоянно ареста, реши окончателно Апелативният специализиран съд. Очите е в килия на "Г.М. Димитров" от 16 февруари, след като беше екстрадиран от Турция. Той беше задържан в Истанбул още на 4 август 2018 г., но екстрадиран у нас едва преди няколко дни.

ВИЖ ОЩЕ: Митьо Очите иска на свобода, бил в Турция да се лекува

На 2 август 2018 г., при зрелищна акция на МВР беше разбита оглавяваната от него група за рекет, палежи и побоища. Очите бе хванат в хотелска стая в Истанбул, наета от вече бившия общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев. Бенчев беше задържан, а след това пуснат под парична гаранция от 50 000 лева.

Пред спецмагистратите Митьо Очите се оплака от влошено здравословно състояние и каза, че бил в Турция за преглед, защото бил опериран там.

Адвокат Илиян Василев

"Бях в Турция и там се грижеха по-добре за мен“, заяви той и си вдигна блузата и показа белезите от операции. Адвокатът му Илиян Василев поиска на Очите да бъде направена медицинска експертиза, която да установи дали може да остане в следствения арест, тъй като Желязков има множество заболявания и куршуми в тялото си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай