Криминалисти от Кюстендил с акция срещу крадци

Намерени са множество вещи, за част от които има данни, че са крадени в чужбина

Криминалисти от Кюстендил с акция срещу крадци | StandartNews.com

Криминалисти от ОД на МВР-Кюстендил проведоха на 21 и 22 януари разследване за вещно укривателство.
В рамките на акцията са извършени претърсвания на два адреса в село Граница и един в Кюстендил. Открити и иззети са мотоциклет тип скутер и четириколесно превозно средство, за които е установено, че са откраднати от Италия и обявени за издирване чрез Шенгенската информационна система.
Сред намерените вещи има състезателен картинг, малък състезателен мотопед, множество инструменти - електрически ъглошлайфове, шлайфмашини, електрически бормашини, водни помпи, електрически циркуляр, лазерен нивелир, комплекти гедоре, електрически инструменти и двигатели, инструменти за полиране, компресори, професионална прахосмукачка, пароструйка, водоструйка, кухненски приспособления, готварски печки, хладилници, газови котлони, кутии с ръчни часовници, преносими компютри, GPS навигация, 868 кутии с МР4 плеъра и аксесоари към тях, автомобилни гуми и части, електронни модули.
Работата по установяване на произхода на иззетите предмети продължава. За част от тях има данни, че са крадени в чужбина. Започнато е досъдебно производство по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай