Крадци разпилели 200 000 лева от плячката

Това става след луда гонка с полицията

Крадци разпилели 200 000 лева от плячката | StandartNews.com

Три полиции – плевенската, столичната и националната, гониха посред нощ двама столични бандити. Апашите гастролирали в Плевен и направили солиден удар. При опита си да се измъкнат двамата пръснали по пътя половината от плячката си.

Двамата софийски крадци задигнаха над 400 000 лв. от офис на фармацевтична компания в Плевен вечерта в понеделник.

Докато бягали от криминалистите, двамата бандити разпилели около 200 000 лв. от откраднатото.
Бранимир Стоянов-Брано и Христо Томов влезли в офиса през нощта срещу вторник.

Смята се, че Брано се е справил с ключалката, тъй като е сред спецовете в този занаят. След като задигнали парите, двамата тръгнали към София.

Не очаквали обаче, че полицията е надушила готвения удар и ги следи. Бандитите обаче също се усетили и започнало преследване. Именно тогава са пръснати и половината от парите. В гонката участвали екипи на Столичната, Плевенската и Националната полиция. Екшънът продължил чак до столицата. Там вече двамата били окончателно заградени и закопчани с белезници.

Томов и аверът му Брано са добре познати на полицията. Томов и Брано имат дълги криминални досиета. Брано е бил и е подсъдим за обири за над 400 000 лв. във Варна. Освен това преди време е лежал и в затвори в Италия и Гърция също за кражби. Томов пък бе задържан миналата година в Бургас за кражба на комбиниран багер товарач.

Ударената от бандитите фирма снабдява с лекарствени средства 120 аптеки в Северна България,обясни пред БТА управителят й Цветана Христова. По първоначалните й думи обаче са взети под 300 000 лева, които били подготвени за внасяне в банка. Според нея обирът е бил извършен около 21,30 ч. в понеделник.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай