Корумпираните от 4 РУ тормозели свои колеги

В Четвърто РУ е имало и служители, които са склонявани към изнудване, но не са се поддали, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов...

Корумпираните от 4 РУ тормозели свои колеги | StandartNews.com

В Четвърто РУ е имало и служители, които са склонявани към изнудване, но не са се поддали, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка със задържането на петима служители от столичното 4-то РПУ. Това съобщи Агенция Фокус.

„МВР е една система, която упражнява изключителна власт. Служителите, които работят са подложени на корупционен натиск - някои се поддават. Ние имаме изградена структура, която да се бори с тези проблеми“, изтъкна той. „Мога да ви кажа, че голяма част от случаите, с които работи дирекция „Вътрешна сигурност“ тръгват от сигнали, които самите областни дирекции подават, което говори, че вътре в системата има импулс за справяне с тези, които не работят съгласно закона“, обясни Маринов.

„Всички сигнали, които минават през структурата на министерството се проверяват и се установява тяхната достоверност. Нито един сигнал не е прикрит. Установяваме система от корупционни схеми, могат да са по различен начин - при двустранно съгласие и рекет, при който потърпевшите подават сигнал“, допълни вътрешния министър.

„В групата е имало и служители, които са склонявани към тази дейност, но не са се поддали. Това означава, че голяма част от служителите имат имунитет към поддаването на такива престъпни деяния“, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай