Контрабандна стока на Капитан Андреево. Какво откриха митничарите

На шофьора на автомобила, който ги е транспортиран е съставен акт

Контрабандна стока на Капитан Андреево. Какво откриха митничарите | StandartNews.com

100 000 къса или 5000 кутии контрабандни цигари откриха служителнни на Митническия пункт Капитан Андреево. Те са намерени в товарен автомобил, който е влизал в страната от Турция 

На 15.10.2024 г., в 02:17 часа, на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол, сред декларираната стока, са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. 

Недекларираните тютюневи изделия са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. 

През първите две седмици на месец октомври митническите служители на МП Капитан Андреево са задържани близо 1 600 000 къса контрабандни цигари. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай