Къде се крие Брендо

Не бил Крал на кокаина според присъда

Къде се крие Брендо | StandartNews.com

У нас се чувствал по-защитен

Евелин Банев - Брендо, който е сочен за "Кокаиновия крал", си живеел спокойно в родината си преди да получи присъда от 6 години за пране на пари. Богаташът няма защо да бяга в ЮАР, защото у нас се чувствал по защитен, твърдят хора, запознати с делата срещу чаровния паралия, който винаги ходи изтупан като световноизвестен манекен.

На няколко пъти родното правосъдие отказа да го предаде на румънските власти, като нашите съдии изтъкваха най-различни причини, че Брендо не трябвало да търка румънските нарове.

Според присъдата на север от Дунав, Брендо е пренесъл на територията на Румъния 51 058 килограма кокаин. Това се е случило през април 2012 година, според Lupa.bg. На 21 февруари 2014-а съдът в Букурещ дава тежката присъда от 14 години на българина, а властите в Румъния удрят на камък и не могат да го вкарат в затвора. По-късно през юни 2016 г. апелативният съд в Букурещ намалява присъдата на 10 години и 6 месеца, като решението не може да бъде обжалвано по никакъв начин.

Дори най-големите наркобосове отделят пари и бягат в ЮАР, където законите не важат и няма как да ги преследват. Евелин Банев обаче тук се чувствал чудесно и дори развивал бизнес, а прокурорите, които се надяват да го пратят в Румъния, скърцат със зъби, че силни хора пазили тук богаташа.

Ако родното правосъдие беше предало Брендо на Румъния, то обвинителите щяха да използват това, защото на практика те сега нямат реални доказателства да го осъдят като наркобос. Обвиненията се крепят предимно на материали от чужди медии, които свързват българина с големи наркосделки.

Брендо бил човек на службите, се шушука в Съдебната палата и това плаши магистратите, защото те се страхуват да не си загубят работата. Бизнесменът пък бил категоричен, че е чист и не се занимава с дрога.

Соченият за „кокаинов крал“ Евелин Банев-Брендо е окончателно осъден за пране на пари на 6 години затвор от Върховния касационен съд (ВКС). Решението е постановено на 26 април преди една година. Никой обаче не вярва, че Брендо в момента е зад решетките, защото никой не го е виждал в Софийския централен затвор. По последна информация Интерпол го издирва, а не е изключено богаташът да се крие в България при силни свои хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай