Какво смята Слави Ангелов за поръчителите на побоя

От разговора с Ангелов стана ясно, че многократно е бил разпитван от разследващите

Какво смята Слави Ангелов за поръчителите на побоя | StandartNews.com

"Хората, които са поръчали нападението, са с нисък праг на търпимост. Живеят в 90-те години. Използват тези методи, които тогава са използвали. Това обяснява защо това се случва с мен през 2020 г." Така журналистът Слави Ангелов описа съобщените резултати от акцията, в която бяха заловени нанеслите му побой.

Днес от прокуратурата обявиха, че са повдигнати обвинения на трима души. До поръчителите на атаката обаче службите все още не са стигнали.

Ангелов сподели в предаването "Лице в лице" на бТВ, че се досеща какво е предизвикало наказателната акция срещу него: „Имам различни идеи, но нека да оставим полицията и прокуратурата да си свършат работата. На мен лично ми е омръзнало от 26 години ние да посочваме някакви неща от телевизионни предавания, в статиите си и т.н. Мисля, че държавата е на ход. Тя трябва да свърши всичките тези неща, а ние после да ги коментираме. В нормалните държави  така се случват нещата и затова там няма подобни изстъпления. Защото ролите са правилно разпределени в обществото“.

Състоянието Слави Ангелов се подобрява. Травмите от нанесения му побой започват да минават. По-дълго ще продължи лечението на крака му.

От разговора с Ангелов стана ясно още, че многократно е бил разпитван от разследващите.

„Знаех, че се работи доста енергично, че се полагат доста големи усилия. Че тези хора бяха ясни в много по-ранен етап. И че всъщност големите усилия, които се полагаха в последните седмици, са те да не бъдат просто задържани и след две седмици освободени, или след месец, а да се събират качествени доказателства, така че да се стигне до присъди. Надявам се, че това нещо ще се случи. Колкото до самите поръчители, аз мисля, че тях по-скоро животът ги наказа, както в България се случва обикновено, а не правосъдието. Но може би държавата в този случай ще ме опровергае“, каза журналистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай