Извънредно! Още един задържан с шефа на Национално движение "Русофили" - Пловдив!

По отношение на задържаните се преценяват доказателствата с оглед евентуално повдигане на обвинения

Извънредно! Още един задържан с шефа на Национално движение "Русофили" - Пловдив! | StandartNews.com

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство като предметът на разследване по делото се отнася до евентуално разгласяване на информация, представляваща държавна тайна – престъпление по чл. 357 ал. 1 от НК.

На 08.07.2024 г. при операция на Териториална дирекция Национална сигурност - гр. Пловдив съвместно с Окръжна прокуратура-Пловдив са задържани две лица, заподозрени в разпространение на информация, представляваща държавна тайна.

По отношение на задържаните се преценяват доказателствата с оглед евентуално повдигане на обвинения.

днес по обед в централата на градската организация на БСП бе задържан председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски.

От офиса на движението са били иззети и документи. Все още няма яснота защо е арестуван Дьовленски.

Вторият задържан е Иван Гълъбов. Допреди 5-6 години той е бил член на БСП. Гълъбов е от Пловдив, съобщи за БЛИЦ депутатът от БСП и секретар на Парламентарната група Иван Петков-Бебето.

Петков предполага, че Гълъбов вече не е в редиците на червените, защото преди време работел като охранител в хотел в Пампорово и рядко се връщал в Пловдив. 

"Виждал съм го по улиците на града, но не зная с какво точно се занимава сега. Не се наемам да коментирам каква държавна тайна са издали двамата с моя приятел Златомир Дьовленски. Само ще кажа, че Дьовленски е младши експерт в община "Родопи" и печели проект след проект за нея", коментира пред БЛИЦ Бебето. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай