Истина ли е. Ето кой се предава след Брендо!

Очакванията това да се случи се увеличават

Истина ли е. Ето кой се предава след Брендо! | StandartNews.com

Скоро можем да станем свидетели на още една зрелище, свързано с криминалния контингент у нас.

Вече 12 години беглецът от правосъдието Пламен Галев, е неуловим за Интерпол, при все, че е издирван с червена бюлетина. Оказва се обаче, че той възнамерява да се предаде на българските власти по примера на Евелин Банев - Брендо, издава високопоставен източник от МВР.

Договорката върви през секретна кореспонденция с хора от спецслужбите.Преговорите били доста напреднали и се очаква развръзката да е до няколко седмици, допълват източниците.

Предположенията са, че Пламен Галев е решил да излежи присъдата си от 2012-а като лидер на банда за рекет и изнудване, въпреки че се смяташе, че ще устиска до изтичане на абсолютната й 10-годишна давност.

За негово съжаление, всяко едно действие по казуса, например писмо до чужда полицейска служба, се счита ново начало на този период от 10 години. Затова така лелеяната давност излиза от сметката, която трябва да бъде платена с престой зад решетките, коментира източникът.

На 1 юни 2023 година изненадващо стана ясно, че на българска територия е починал внезапно Ангел Христов – Геле, който е единият член от дупнишкото криминално дуо Братя Галеви.

54-годишният ексслужител на специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) се издирва с червена бюлетина на Интерпол, след като през 2012 г. двамата получиха ефективни присъди за рекет и изнудване. Броени часове преди да чуят присъдата си, да бъдат задържани и вкарани в затвора, „братята“ изненадващо изчезнаха под носа на МВР и повече от десетилетие местонахождението им не беше ясно.

Мистерията със смъртта на Ангел Христов и до днес не е разплетена, като от МВР не знаят кога точно брат Галев се е прибрал в България и откъде е влязъл в страната, пише Уикенд, цитиран от Клюки.бг. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай