Двоен убиец остава зад решетките до живот

Пловдивският апелативен съд е отменил решението на Старзагорския окръжен съд, с което е присъдата му „доживотен затвор“ е била заменена с 30 години лишаване от свобода.

Двоен убиец остава зад решетките до живот | StandartNews.com

Двойният убиец Тодор Чаракчиев, на 64 години, отново ще   лежи в затвора доживот. Пловдивският апелативен съд е отменил решението на  Старзагорския окръжен съд, с което е  присъдата му „доживотен затвор“ е  била заменена с 30 години лишаване от свобода. Протестът срещу намаляване на най-тежкото наказание на Чаракчиев е било  на Старазагорската окръжна прокуратура .
 Тодор Чаракчиев е бил осъден през 1991 г. на  „смърт чрез разстрел“ за убийството на две жени от Крън, Казанлъшко, умишлена средна телесна повреда и изнасилване на друга жена. Смъртната присъда на подсъдимия е влязла в сила по време на осемгодишния мораториум върху смъртното наказание. След отмяната на най-тежкото наказание, присъдата на Чаракчиев е била заменена с „доживотен затвор без замяна“. 
  По молба на осъдения през 1993 г. с указ на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова наказанието му „доживотен затвор без замяна“ е било заменено с наказание „доживотен затвор“.
   Решението на Пловдивския апелативен Тодор Чаракчиев да изтърпи наказанието „доживотен затвор“ не подлежи на протест и обжалване.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай