Дрогиран Ромео закла майката на сина си

Тодор ревнувал Мария, често я пребивал

Дрогиран Ромео закла майката на сина си | StandartNews.com

Къщата на Рибкоооларите ФОТО: МОНИТОР

  • Тодор ревнувал Мария, често я пребивал

Убийство на 22-годишна ромка разбуни гетото в Стара Загора. Младата жена е намушкана с нож в шията в жилище на улица „Витоша“ в ромския квартал на Стара Загора „Лозенец“. Една от версиите е, че е била проститутка, а убиецът й - нейния сводник. Той вече е задържан. Трупът бил открит от дете.

Историята обаче се оказа по-заплетена. 22-годишната Мария от фамилията Рибкоолар има 5-годишен син Демир, чийто баща Тодор я ревнувал непрекъснато. Заплашил я с убийство от затвора, където доскоро излежавал присъда за опит на нарани с брадва съседка, която му направила по-остра забележка съседка, разказа пред агенция "Монитор" Гита, лелята на малкия Демир.

„Тодор или Таир, както е  циганското му  име е от рода на Бенджооларите, всички са едни такива дребни, нисички и набити, ама много люти и все налитат на бой. От много време се дрогираше“, коментираха близките на убитата млада жена.

В нощта на 23 срещу 24-и март Тодор се върнал доста пиян, от вратата се скарал с бабата и лелята, напъдил детето да спи при тях и прибрал Мария в тяхната си „къща“. По някое време се чули викове, след това всичко утихнало. Рано сутринта в неделя Гита пратила Демир да повика Мария. Детето се натъкнало в кръв безжизнено тяло на майка си и изпаднало в шок.

Всичко в стаята на Тошо и Мария било оплискано с кръв, ножът се търкалял до спалнята, едно от пердетата на прозореца било откъснато и по него също имало кървави следи.

Сигналът на телефон 112 бил подаден към 8,30 часа на 24 март. Полицаите намерили убиеца сврян под леглото в къщата на родителите му. Първоначално майка му отричала да го е виждала, но полицейското куче надушило следата и белезниците щракнали около китките му.

От Рибкоооларите са категорични, че Мария не е била проститутка, по думите им жената не работела, грижела се за сина си, разчитала на детските, които получавала от социалните, предаде още "Монитор". Слуховете били пускани от уличните дилъри на наркотици и от  завистници. Сравнително хубавата къща на рода била построена със спестявания от работа в Гърция.

Тодор се запознал с Мария, докато тя била ученичка, направили голяма сватба, по онова време мъжът все още не бил посегнал към наркотиците и дори работел по строежите. После мъжът все по-често оставал без работа, пропил се, залитнал към дрогата, често пребивал Мария. Роднините й са готови да линчуват Тодор, ако се появи в махалата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай