Доживотен затвор за наш полицай и любовницата му за убийство

Красимир Карчев застреля с ловна пушка 62- годишния гръцки лекар на 7 октомври 2017 г. от на връх рождения му ден

Доживотен затвор за наш полицай  и любовницата му за убийство | StandartNews.com


  Бившият полицай от Казанлък Красимир Карчев, на 38 г., бе осъден на доживотен затвор от съда в Ираклио за убийството на кардиолога Христодулос Каландзакис през октомври 2017 г. на остров Крит. Това съобщи dir.bg, цитирайки телевизия Скай.
  Карчев застреля с ловна пушка 62- годишния гръцки лекар на 7 октомври 2017 г. от на връх рождения му ден. Тялото бе намерено до мерцедеса, с който Каландзакис е пътувал всеки ден пътувал от Сития до Йерапетра на остров Крит. Разследващите разкриха, че убийството е планирано от 38-годишната съпруга на Каландзакис - Дешка Говедарова, любовница на Карчев. Дешка и Красимир се познавали още от Казанлък, но тя заминала да работи на остров Крит. Там била домашна помощница при д-р Каландзакис, но завъртяла любов с доктора и по-късно двамата се оженили. Родил им се син, но д-р Каландзакис имал съмнения в бащинството. След сключването на брака с доста по-възрастния грък Дешка възобновила връзката си с полицая. Двамата замислили убийството на заможния лекар, за да предотвратят искания от него ДНК-тест на 4-годишния му син, и да заграбят богатството му.
В показанията си българинът, който има над 10-годишен стаж в системата на МВР, поел изцяло върху себе си цялата вината за убийството, като заявил, че съпругата на жертвата не е участвала по никакъв начин. Тя самата също отрекла да има съучастие в убийството. Гръцките магистрати обаче не им повярвали. Съдът в Ираклио е признал за виновна Дешка в подбудителство без смекчаващи вината обстоятелства и яосъдил също на доживотен затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай