Арестуваха мъжът, отвлякъл майка и 7-годишно дете

51-годишният Иван Боянов има зад гърба си половин дузина крими регистрации и няколко ефективни присъди

Арестуваха мъжът, отвлякъл майка и 7-годишно дете | StandartNews.com

Обявен за издирване заради отвличане на майка с детето й мъж от монтанско село остава за постоянно в ареста, реши състав на старозагорския окръжен съд.

51-годишният Иван Боянов, който има зад гърба си половин дузина крими регистрации и няколко ефективни присъди, застана пред Темида по обвинение, че през нощта на 30 април е принудил със сила жителка на Казанлък със седемгодишното си момченце да го последва до София, а от там и до родното му село, пише "Монитор".

Жената била накарана да върви пеша по жп релсите от Казанлък до Тулово, откъдето била качена с детето си на влак и откарана в столицата. Отвличането станало след заплахи за убийство, след като Боянов й отнел мобилния телефон.

Двамата преспали в столичен хотел на Лъвов мост, откъдето жертвата успяла да изпрати с телефона на мъж тревожен есемес на своя близка. Сигналът е бил подаден на 1 май до МВР, но по ред причини издирването се забавило и това позволило на Боянов да осъществи предварителните си намерения.

Мъжът е бил открит преди две седмици да работи на строеж, но наместо да го заковат в белезници униформените само му връчили призовка. Защитникът на обвиняемия пробва по-лека мярка като домашен арест, но съдът остана непреклонен заради предългото крими досие на Боянов и опасността той отново да изчезне от хоризонта на правосъдието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай