Арест и съд за двама лекари в Пловдив! Измама със здравни процедури

По тази схема те са успявали да източват пари от Здравната каса в Пловдив

Арест и съд за двама лекари в Пловдив! Измама със здравни процедури | StandartNews.com

Законът предвижда наказание в срок от 2 до 8 години за двамата лекари, арестувани за документална измама с фиктивни физиотерапии. По тази схема те са успявали да източват пари от Здравната каса в Пловдив. След като една от пациентките е видяла в медицинското си досие процедури, които не са й били назначавани, е започнало разследване по случая.

Извършени са претърсвания и изземвания в три обекта - два кабинета на единия от задържаните, който е общопрактикуващ лекар и медицински център, чийто управите е другият задържан. Иззета е документация и компютри. "Тепърва ще анализираме събраната информация, но става дума за около 1 000 човека", казва  комисар Георги Боюклиев от отдел "Икономическа полиция" към пловдивската полиция. 

 Личният лекар е насочвал с направления за прегледи и физиотерапия пациентите, но не са им били извършвани никакви манипулации, а в края на всеки месец те са били отчитани,  уточни прокурор Димитър Костов от районната прокуратура. 

Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31.  Прокуратурата ще внесе искане в съда за постоянното им задържане под стража.  От полицията съобщиха, че по схемата вероятно са засегнати около 1 000 пациенти.  

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай