Апаш разби колата и задигна телефон на съдия

Емил Асенов вдигна стачка в Старозагорския затвор

Апаш разби колата и задигна телефон на съдия | StandartNews.com

30-годишен рецидивист разбил колата и задигнал телефона на съдия преди отново да се озове в затвора.  Емил Асенов, който вдигна стачка в затвора в Стара Загора,

извършил кражбата т.г. преди отново да го тикнат зад решетките. Ромът разбил колата на магистрата, докато била паркирана пред блок, и отмъкнал GSM-а, пише "Хасковска Марица". Съдът в Хасково е пратил това дело до ВКС, за да бъде разпределено за гледане от друг районен съд. Причината е да не се породят съмнения за пристрастност от колегите на магистрата. Както вече писахме, 30-годишният рецидивист протестираше зад решетките, че не му позволявали да работи. Ако това беше станало, 2 трудови дни щели да му се зачитат за 3 излежани. Поводът да не позволят на Емил да се ползва от въпросната благина бил, че има висящи дела.
Едно от тях мина в края на тази седмица. Хасковският районен съд наложи година и половина затвор на Асенов за кражба на колело. Рецидивистът отмъкнал велосипеда тази пролет от мазе в областния град.  Ромът има и още едно висящо дело в същия град. Преди да го опандизят той разбил витрина на магазин, вмъкнал се вътре и свил оставените оборотни 58 лева. "Емо спря със стачката, щото огладня", уточниха съратници на Христов от затвора. Те допълниха, че хасковлията започнал и да се просвещава. В килията той в момента залягал над уроците за осми клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай