Адвокатът на Стайков: Клиентът ми няма предявено обвинение

Неговото състояние е изключително тежко и не позволява да участва в процес, казва за клиента си Любомир Таков

Адвокатът на Стайков: Клиентът ми няма предявено обвинение | StandartNews.com

Към момента клиентът ми няма предявено обвинение. Това каза за bTV адвокатът на Стайко Стайков – Любомир Таков.

След близо 5 месеца издирване синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков, изненадващо за полиция и прокуратура се появи в понеделник. Той беше настанен като пациент в „Пирогов” с контузии по главата и тялото, и с признание, че е станал жертва на отвличане.

Часове по-късно беше преместен в МВР болница, където под охрана се намира и в момента.

Вчера вътрешното министерство започна проверка заради опит на охранителите на Стайков да влязат в болницата, защото искали и те да го пазят.

„На мен като негов защитник, както и на него, не са били предявени постановления за привличане като обвиняем… Както ви казах, неговото състояние е изключително тежко. Поне според мен неговото състояние не позволява да участва в процес”, обяви Любомир Таков.

На въпроса защо Стайко Стайков не се е предал на органите на реда, след като е разбрал, че е издирван, адвокатът отговори: „Моето обяснение е, че не е логично и не е редно, когато едно лице не се чувства добре и изпитва страх за живота си, очевидно не е в добро състояние, тепърва да се тича до полиции и да се занимават хората. Мисля, че сме подали сигнала при първа възможност. Това е човек преживял стрес, който изпитва страх да излезе на улицата, в шок. Както разбирам и аз, бил отвлечен от полицаи”.

Таков не знае къде се е случило отвличането, защото състоянието на клиента му не позволявало да му разкаже. Той е мой клиент от вечерта на 27 януари, когато се свърза с мен, уточни адвокатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай