100 000 лв. гаранция за адвоката на Цв. Василев

Куриерите на банкера беглец остават в ареста

100 000 лв. гаранция за адвоката на Цв. Василев | StandartNews.com

Обвиненото за аферата на века КТБ семейство Цветан и Антоанета Василеви

  • Куриерите на банкера беглец остават в ареста
  • Председателят на Софийската адвокатска колегия брани обвинения Мартин Апостолов

100 000 лева гаранция определи Апелативният спецсъд за адвоката на Цветан Василев -  Мартин Апостолов. Останалите двама задържани - шофьорите Георги Георгиев и Здравко Босаков, за които има данни, че са пренасяли пари в Белград на банкера-беглец, остават в ареста.

Изненадващо в съда се появи председателят на Софийската адвокатска колегия (САК) Ивайло Данов, който имаше задачата да брани колегата си и доверен адвокат на Василев - Мартин Апостолов, съобщи Канал 3. Юристът е обвинен заедно с двамата довереници на банкера - Георгиев и Босаков. Те работили за мажоритарния собственик на източената от него и доведена до фалит КТБ като шофьор и иконом. Тримата са клиенти на Специализираната прокуратура по дело срещу съпругата на Василев - Антоанета.

Общо 110 хил. евро са били раздадени на Апостолов, Георгиев и Босаков за фалита на КТБ. Това е станало по поръчение на престъпна група, ръководена от Цветан Василев, сочат данните на обвинението. Парите били откраднати от банката чрез контролираната от Василев фирма "Витро Инвест". С други пари, които минавали през сметки на обвиняемите, Антоанета Василева си е купувала апартаменти в сграда срещу Южния парк.

"Не съм бил доверен компаньон на Цветан Василев, а доверен адвокат", заяви в съда обвиняемият Апостолов.

От Апелативната специализирана прокуратура поискаха арестите на тримата да бъдат потвърдени, тъй като на свобода могат да извършват престъпление. В крайна сметка съдът пусна под гаранция Апостолов, след като прецени, че при него става въпрос за еднократен акт, а не за продължаващо престъпление и остави в ареста другите двама обвиняеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай