На Острова дават луди пари за ваксина и доброволци

На Острова приготвят 40 млн.паунда

На Острова дават луди пари за ваксина и доброволци | StandartNews.com

Обединеното кралство обяви, че дава повече от 40 милиона британски лири за два британски проекта по разработване на ваксина срещу новия коронавирус - с едно изпитание, което ще започне тази седмица, съобщи Би Би Си (BBC).

Един от тези проекти, ръководен от департамента по заразни болести на "Импириъл Колидж" (Imperial College), апелира за доброволци.

Търсят се здрави хора на възраст между 18 и 55 години, като на одобрените кандидати ще бъдат изплатени до 625 паунда за участието им.

По данни на университета "Джон Хопкинс" към 20.40 часа (бълг. вр.) на 21 април броят на вирусоносителите във Великобритания е 125 856, а броят на починалите - 16 509.

Френският имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в Марсилия междувременно заяви, че единственият начин човечеството да се справи с пандемията е масовото прилагане на подходяща ваксина, пише изданието Сайънс алърт, цитирано от БТА.

Вивие основава вижданията си на факта, че преболедувалите от новия коронавирус не изграждат подходящ имунитет. На човешкия организъм са му необходими 3 седмици за образуването на достатъчно количество антитела против подобни съдържащи РНК вируси, като SARS-CoV-2. Но дори и тогава те траят до три месеца.

Като се вземат предвид всички тези неизвестни, експертите се съмняват, че с времето може да бъде изграден групов имунитет на населението спрямо COVID-19. Поради тази причина най-ефикасното средство срещу заразата ще се окаже масовата имунизация с надеждна ваксина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай