Тръмп обяви лекарствата, които лекуват вируса

Надявам се двете лекарства да бъдат изпълзвани нузабавно

Тръмп обяви лекарствата, които лекуват вируса | StandartNews.com

    

Доналд Тръмп се обяви за лечението на коронавирус, за което вече Кирил Домусчиев сподели преди няколко дни. То е свързано с комбинация от две лекарства, които дават доста добри резултати при третирането на COVID-19. Председателят на КРИБ заяви, че се лекува именно с това съчетание на медикаменти, а то му е било препоръчано от френски лекари.

"Хидроксихлорохинът и азитромицин, взети заедно, имат реален шанс да бъдат едни от най-големите промени в медицината. Благодаря на FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата). Надявам се двете лекарства да бъдат използвани незабавно. Хората умират, действайте бързо и нека Господ да е с вас!" Това написа президентът на САЩ  Доналд Тръмп във социалните мрежи.

По-рано днес Домусчиев съобщи, че е осигурил лекарство, което ще помогне на държавата в борбата срещу разпространението на COVID-19. Става въпрос за препаратът хлорохинов фосфат, от който предприемачът е осигурил 100 опаковки.

Преди няколко дни за лечебните свойства на тази комбинация от лекарства говори френският специалист по инфекциозни болести Дидие Раул. Хидроксихлорохинът и азитромицинът не са нови препарати. Лекарите ги използват от години за заболявания несвързани с COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай