Разрешават конгреси, семинари, изложения

Въведени са специални изисквания - заетостта на местата да е 30% от общия им капацитет при спазване на противоепидемичните мерки

Разрешават конгреси, семинари, изложения | StandartNews.com

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч. мероприятия на изложбената индустрия. Въведени са специални изисквания - заетостта на местата да е 30% от общия им капацитет при спазване на противоепидемичните мерки.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на Българското конгресно бюро. От сектора са запознали министър-председателя с проблемите на бранша, който е напълно блокиран от началото на коронавирусната пандемия.

От 1 юни в страната ще бъдат допускани без 14-дневна карантина българските граждани и гражданите на повечето държави членки на Европейския съюз, както и на Сърбия и Северна Македония. Изискването за двуседмична карантина ще продължи да важи за гражданите, влизащи от Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия, както и от всички трети страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай