Как Германия укроти вируса

Русия натрупала опит при лечение на болните в Италия

Как Германия укроти вируса | StandartNews.com

 

Професорът от Харвардския университет Тобиас Курт обясни защо Германия успя да укроти разпространението на коронавируса и да свали смъртните случаи до най-ниските нива в света.

Една от причините е, че в Германия масово поколенията живеят отделно. В повечето източноевропейски страни, цели фамилии са заедно под един покрив и това спомага за разпространението на вируса, ако само един от членовете се разболее, смята епидемиологът.

Той допълва, че предимство за Германия е и факта, че властите укрепиха здравната система още при първите съобщения за коронавируса и влязоха в епидемията далеч по-подготвени от останалите европейски страни.

По данни на Euronews, в Германии има едва 108 смъртни случаи от COVID-19 на един милион население. В Белгия смъртността е 843, във Франция — 458, във Великобритания — 648, в Италия — 576, в Швеция — 536.

Преди седмица един от водещите руски лекари заяви, че ниската смъртност от коронавируса в Русия се дължи на опита, който руските лекари са получили, докато са помагали на болните в Италия.                                                                                                                        

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай