Гърция в беда! Сериозен скок на заразените

Обмисля се въвеждане на задължителна предпазна маска и навън

Гърция в беда! Сериозен скок на заразените | StandartNews.com

По брой заразени с COVID-19 на дневна база Гърция надмина Българи, като има 262 нови случая. Вечерният час на заведенията доведе до безконтролно събиране предимно на млади хора по парковете и плажовете.

Очаква се още от следващата седмица въвеждане на локална карантина в райони с голям брой заразени.

Ситуацията с разпространението на вируса в Гърция става „непредвидима“, предупреждават лекарите и посочват, че ако не се спазват мерките има опасност да се достигне до хиляда нови случая на ден.

Екип от експерти препоръчва на правителството да ограничи дори броя на хората, които влизат на станциите на метрото. Предлагат да се използват военни автомобили, които да транспортират пътници.

Обмисля се въвеждане на задължителна предпазна маска и навън.

Хората сами анулират всички семейни тържества като сватби и  кръщенета, за да не превърнат празника в огнище на зараза.

Властите, както и специалистите от щаба за контрол по разпространение на Covid-19, очакват възходяща тенденция на заразата в край на месеца след летните отпуски на гърците.

След изискването за отрицателен тест на влизащите от България и Румъния от днес Гърция включи още 9 страни в този списък.

Във всички райони на Гърция има случаи на заразени и предаването става лесно при неспазване на мерките, предупреждават от министерството по защита на гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай