Готвят пълна карантина на ромските гета в Пловдив

МВР предприе действия и удвои присъствието на полицаи и жандармерия в "Столипиново"

Готвят пълна карантина на ромските гета в Пловдив | StandartNews.com

Спокойна е ситуацията в ромските квартали на Пловдив, след като МВР предприе строги действия и удвои присъствието на полицаи и жандармерия в квартал "Столипиново". Не се позволява работа на нито един обект, който е извън заповедта на министър Кирил Ананиев. Това съобщи пред БНТ областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Ако мерките не бъдат спазвани и се прекрачват забраните, всеки един район, който създава напрежение, ще бъде поставен под цялостна карантина, допълни Каназирева. По думите ѝ РЗИ и общината извършват непрекъснати проверки.

Тя заяви, че е против мерките, които са взети в Сопот, тъй като има национален щаб и Министерски съвет, които казват какви мерки да се предприемат. Сопот предложи забрана за влизане и преминаване през града на автомобили, които не са с пловдивска регистрация, по време на вечерния час. Това е наложило Каназирева да отмени мерките, които не отговарят на тези на Националния щаб. Не може всеки на своя глава да предприема мерки, каза тя.

Кметът Здравко Димитров допълни, че доброволци събират информация за възрастни хора, хранят се над 400 души по линия на социалния патронаж. При необходимост на нуждаещи се доставят маски и дезинфектанти. Димитров призова възрастните хора да излизат само при необходимост.

Болница "Св. Мина" трябва да бъде приведена в готовност днес до обяд за работа в условия на потвърдени случаи на коронавирус в Пловдив. До края на месеца трябва да е готова и лабораторията на територията на града, където да се тестват потенциално заразени с коронавирус, тъй като най-близката лаборатория е в Стара Загора, което създава забавяне при потвърждаването на положителни проби за Ковид-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай