Бил Гейтс:Трябва ваксина!

Милиардерлът изнесе реч за битката с епидемията

Бил Гейтс:Трябва ваксина! | StandartNews.com

"За да сложим край на тази епидемия, ще ни е необходима безопасна и ефективна ваксина. Ако направим всичко правилно, ще бъде възможно да я развием след година и половина - по-бързо от когато и да било. Но създаването на ваксина е само половината от битката.

Милиарди дози ще трябва да бъдат произведени, за да защитят американците и жителите на цялата Земя. (Без ваксина развиващите се страни рискуват дори повече от богатите, защото им е по-трудно да влязат под карантина и да затворят предприятията).

Вече можем да започнем с изграждането на съоръжения за производство на тези ваксини. Тъй като много перспективни разработки ще изискват уникално оборудване, ще трябва да изградим съоръжения за всяка от тях, осъзнавайки, че някои от тях никога няма да бъдат използвани.

Частните компании няма да поемат такива рискове, но федералното правителство е напълно способно на това. Добър знак е, че тази седмица администрацията се съгласи да подготви поне две компании за приготвяне на ваксини. Надявам се да има още повече"

Това заяви собственикът на .Майкрософт Бил Гейтс.

"В речта си на конференцията TED през 2015 г. призовах световните лидери да се подготвят за пандемия, сякаш това е война - тоест пускайте симулации, за да търсите пукнатини в системата. Както разбрахме тази година, все още ни предстои дълъг път. Но все още вярвам, че ако сега вземем правилните решения, въз основа на науката, конкретни данни и опита на медицинските работници, можем да спасим живота и да върнем страната на работа", добави той.




© Actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай