Заведенията на открито в Гърция отварят

От днес,3 май 2021 г., отпадат някои вътрешните ограничителни мерки

Заведенията на открито в Гърция отварят | StandartNews.com

В Гърция от днес, 3 май 2021 г., отпадат някои вътрешните ограничителни мерки – намалява се вечерният час и отварят заведенията на открито при определени условия, съобщават от външно министерство.

По информация на посолството ни в Атина забраната за движение ще важи в интервала между 23:00 ч. и 5:00 ч., вместо както досега от 22:00 ч. до 5:00 ч., като  остава изискването за изпращане на SMS преди излизане от вкъщи.

Отварят се и заведенията за обществено хранене, но само в площите на открито, при ограничение до 6 души на маса. В заведенията няма да е разрешено пускането на музика. Задължително е ежеседмичното самотестване на персонала с rapid тест и използването на маска.

Кафенетата и ресторантите в хотелите работят и в закритите си части, при капацитет между 40% и 50% в зависимост от категорията на заведенията,  в която те попадат.

Ограничаването на движението на граждани между различните области с определени изключения, както и останалите вътрешни противоепидемични ограничителни мерки към момента остават в сила до понеделник, 10 май 2021 г.

При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в страната. Изискването за PCR тест важи и за деца над 5-годишна възраст. При влизане гръцките власти по своя преценка мога да поискат на всеки от пътуващите да бъде направен тест (бърз или PCR).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай