Задържаха руски учен за убийство на жена

В раницата му открили две ръце и пистолет

Задържаха руски учен за убийство на жена | StandartNews.com

Професор Олег Соколов, известен историк, един от основателите на военноисторическото възстановително движение в Русия.е арестуван в Санкт Петербург  Той е заподозрян за убийството на жена, съобщи Главното следствено управление.

Според разследващите сутринта на 9 ноември той е бил задържан на крайбрежна улица, като е изведен от река Мойка, а в раницата му са открити две женски ръце и пистолет. Тялото на жената е отрито в дома му, предоха ТАСС. Според някои медии става дума за негова студентка, а според други публикации - за негова роднина.

Олег Соколов е роден през 1956 г. в Ленинград. Той е доцент в катедрата по нова и съвременна история на Държавния университет в Санкт Петербург, автор е на поредица от монографии за дейността на въоръжените сили на Франция от времето на Наполеон. През 2003 г. президентът на Франция Жак Ширак подписва указ, с който награждава Соколов с Ордена на Почетния легион за големия му принос в изучаването и популяризирането на историята на Франция и нейната армия, допълва vesti.bg.

През 1976 г. Соколов основава първата военноисторическа възстановителна група в Съветския съюз, която е основата на цялото модерно движение на военноисторическото възстановяване в Русия. През 2006 г. под ръководството на Соколов се създава Всеруското военноисторическо социално движение, което обединява военноисторическите клубове на 52 региона на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай