За какво ще си говорят Байдън и Путин

Кремъл огласи темите

За какво ще си говорят Байдън и Путин | StandartNews.com

Украйна, Беларус и Навални са в списъка с теми, които ще бъдат обсъдени на срещата от президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън , цитира РИА Новости думите на помощника на президента на Руската федерация Юрий Ушаков .

Според него държавните глави ще обсъдят стратегическа стабилност, пандемия, борба с киберпрестъпността, сътрудничество в икономиката, темата за изменението на климата и проблемите на Арктика.

Конфликтите в Украйна, Сирия, Либия, Афганистан и Нагорни Карабах също са на дневен ред. Путин и Байдън ще обсъдят също задържането на руснаци в трети страни, работата на дипломатическите мисии и общите въпроси на отношенията между Русия и САЩ. Отбелязва се, че в случай на решение на двамата президенти, посланиците на страните могат да се върнат в Москва и Вашингтон.

Ушаков добави, че и двете страни могат да започнат да разговарят по всяка тема, която не е била предварително договорена.Помощникът на президента отбеляза, че няма специални проблеми при координирането на темите.

Байдън и Путин ще се срещнат на 16 юни във вила La Grange в Женева, Швейцария. За първи път политиците ще имат лична среща, откакто Байдън встъпи в длъжност. Посещението на Путин в Женева ще отбележи първото чуждестранно посещение на руски президент от януари 2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай