Внук на Катрин Деньов в ареста за фалшиви евро

Европол разби мрежа, свързана с италианската мафия Камора

Внук на Катрин Деньов в ареста за фалшиви евро | StandartNews.com

Голяма мрежа за фалшиви пари, свързана с италианската мафия Камора, беше разбита. 44 души са арестувани в Италия, Франция и Белгия. Сред задържаните е и внук на френската актриса Катрин Деньов, предаде Франс прес.

 40 души са били арестувани в Италия, трима във Франция и 1 в Белгия при операцията, наречена "Нерон" и координирана от европейската полицейска агенция Европол. Конфискувани са 8 милиона евро и още 8 милиона евро под формата на имущество.

От тримата арестувани във Франция единият е френско-италиански гражданин, а другият е италианец, като един от двамата е близък до ръководителя на мрежата. Третият арестуван във Франция, според започнат източник, е 32-годишният Игор Дивтен, внук на Катрин Деньов и на режисьора Роже Вадим. Арестуваните във Франция ще бъдат екстрадирани към Италия, допълва БТА.

В Италия арестите са извършени в района на Неапол, в Ломбардия, Венето, Тоскана, Пиемонте и Умбрия.

Разбитата мрежа е продавала фалшиви пари на подизпълнители, които на своя страна са ги препродавали. Производството на фалшива банкнота струва 20 до 30 евроцента, а се препродава за 7 евро. Основно са били фалшифицирани банкноти от 50 евро. Разследването е започнало през 2017 г., когато в района са били заловени много фалшиви 50 евро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай