Украинският самолет се запалил още на земята

Днес излезе първия доклад, който разкрива причината за самолетната катастрофа в Иран

Украинският самолет се запалил още на земята | StandartNews.com

Разбилият се в Техеран украински самолет Боинг 737-800 се е запалил още преди да падне на земята, пише в отчета на организацията за гражданска авиация на Иран, цитиран от РИА Новости.

"Самолетът се е запалил във въздуха. По информация на очевидци, огънят е бил видим в самолета и се е разпространил по фюзелажа", се казва в документа.

От организацията за гражданска авиация на Иран допълват, че след удара в земята в самолета е избухнал взрив.

В сряда рано сутринта самолет Боинг 737-800 на "Международни авиолинии на Украйна", изпълняващ полет от Техеран за Киев, се разби малко след излитането си от летище "Имам Хомейни". Загинаха всички 176 пътници на борда, включително 11-членния екипаж.

По предварителна информация, самолетът се е разбил заради проблеми в двигателя.

Разбилият се украински пътнически самолет не е подавал сигнал за проблем, но се е опитал да се върне на летището в Техеран, предаде Асошиейтед прес, като се позова на публикувания днес предварителен доклад. 

Източник: БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви днешния ден, 9 януари, за ден на национален траур заради инцидента, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

Знамената ще бъдат спуснати на половин мачта. Отменени са и развлекателните мероприятия.

Източник: БГНЕС

Иранските власти обявиха, че няма да предадат черните кутии от самолета на компания "Боинг" и на Съединените щати.

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че министърът на външните работи на Канада Франсоа-Филип Шампан и иранският му колега Мохамед Джавад Зариф ще обсъдят разследването на катастрофата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай