Тръмп отмени данъка върху заплатите

Президентът на САЩ подписа укази за подкрепа на населението и икономиката, заобикаляйки Конгреса на САЩ

Тръмп отмени данъка върху заплатите | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа укази за подкрепа на населението и икономиката, заобикаляйки Конгреса на САЩ. Той отмени някои данъци върху заплатите, разшири обезщетенията за безработица, забрани изгонването от жилища под наем и въведе мерки за облекчаване на студентския дълг, пише economic.bg.

Данъкът върху заплатите не се взема от тези, които печелят по-малко от 100 хил. долара годишно. Указът може да влезе в сила със задна дата - от 1 август. Мярката ще бъде в сила до края на годината. Тръмп обеща, че ако бъде преизбран за президент, той ще намали трайно данъка върху заплатите.

Допълнителни 400 долара на седмица ще бъдат заделени за обезщетения за безработица. Що се отнася до изгонванията от жилища, според  Тръмп вината за пандемията не трябва да лежи на наемателите. „Това е вина на Китай. Не искаме хората да бъдат изгонени. Указът, който ще подпиша, ще реши този проблем“, заяви държавният глава на пресконференция.

Заповедите на Тръмп нарушиха контрола на Конгреса над федералните разходи и изглежда вероятно ще бъдат посрещнати със законови предизвикателства. Президентът оправда действията си според нуждите, като има предвид, че депутатите не са успели да постигнат споразумение за повече пари в спъната икономика на САЩ, което пречи на ноемврийското му преизбиране.

Тръмп се надява четирите заповеди, които е подписал, да сигнализират на американците, че той действа там, където Конгресът няма да се справи с икономическите проблеми от пандемията COVID-19. Не е ясно какво ще бъде икономическото въздействие от действията му и заповедите му не адресират няколко области, които са били част от преговорите в Конгреса, включително финансиране за училища и държавни и местни власти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай