Тръмп най-после сложи маска

Той нарече постъпката патриотична

Тръмп най-после сложи маска | StandartNews.com

С наближаването на президентските избори в САЩ в началото на ноември, Доналд Тръмп качи своя снимка, на която носи маска и индиректно нарече постъпката „патриотична“ – рязка промяна от предишното му нежелание да носи предпазна маска на публични места.

"Ние сме обединени в усилията си да победим невидимия китайски вирус. Много хора казват, че е патриотично да носим маска, когато няма социална дистанция", написа Тръмп - близо три месеца след като американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията препоръчаха носенето на маски на публично място.

"Няма никой по-патриотичен от мен, любимият ти президент!" той добави.

На изображението се вижда, че Тръмп носи маска с президентския печат по време на посещението си в Националния военно-медицински център Уолтър Рийд по-рано този месец.

Откакто вирусът се появи в САЩ в началото на годината, Тръмп настоява, че той просто ще „изчезне“. Вместо това заразата превзема все нови и нови територии, а рекордите падат ден след ден, последно в многолюйдните и водени от републиканци Тексас и Флорида. В резултат проучванията на общественото мнение показват, че общественото доверие към Тръмп и ходовете му за справяне с кризата просто се изпарява.

Американският президент дори обеща да възстанови телевизионните брифинги за развитието на кризата с коронавируса

За експертите това е ясен знак, че Тръмп вече е взел насериозно прогнозите, че върви към истински изборен крах през ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай