Тръмп нарече протестиращи "разбойници"

Необуздан, маниакален гняв. Трябваше да видите какво беше снощи във Вашингтон. Това беше позор, каза американският президент

Тръмп нарече протестиращи "разбойници" | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече "разбойници" демонстрантите, които протестираха във Вашингтон четвъртък вечерта, след като той произнесе от Белия дом речта си на конгреса на Републиканската партия, предаде Ройтерс.

Пред привърженици на митинг в Ню Хемпшър Тръмп заяви, че гостите на събитието в Белия дом на излизане са попаднали сред тълпа от разбойници.

В четвъртък вечер демонстрантите заобиколи сенатора републиканец Ранд Пол и съпругата му, докато си тръгваха от Белия дом, и трябваше да бъдат ескортирани от полицаи. Видео онлайн показа как един мъж многократно крещи към сенатора "Кажи името й", имайки предвид Бриона Тейлър, афроамериканка, убита през март от полицията в Кентъки - щата, който сенаторът представлява. Тръмп похвали вашингтонските полицаи, които са защитили Ранд Пол, но порица кметицата на града, Мюриъл Браузър от Демократическата партия, че е дала на полицията "лоши инструкции".

"Необуздан, маниакален гняв. Трябваше да видите какво беше снощи във Вашингтон. Това беше позор", каза в Ню Хемпшър Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес. Той съобщи, че е наредил на началника на президентската канцелария Марк Медоус да проучи как може да бъде извикана Националната гвардия във федералната столица. През май Тръмп разпореди военни да се включат в потушаването на протестите във Федералния окръг Колумбия заради случая с Джордж Флойд, припомня БТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай