Тръмп към ООН:Поставете страната си на първо място

И аз съм горд да поставя Америка на първо място

Тръмп към ООН:Поставете страната си на първо място | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп призова световните лидери да поставят на първо място интересите на своите страни, като него самия, съобщава ТАСС.

"Като президент отхвърлих неуспешните подходи от миналото. И аз съм горд да поставя Америка на първо място - точно както трябва да поставите на първо място страните си. Всичко е наред, трябва да направите това", коментира Тръмп във видеозапис, показан на 75-а сесия на Общото събрание на ООН.

В същото време Тръмп изрази увереност в победата си на предстоящите избори в САЩ през ноември и че през следващата година ще се проведе седмица на високо ниво в рамките на Общото събрание на ООН с лично участие на световни лидери. Тази година това трябваше да бъде изоставено поради пандемията, причинена от новия коронавирус.

"Абсолютно съм сигурен, че когато се срещнем лично през следващата година, ние ще имаме една от най-добрите години в нашата история и честно казано, в историята на света, да се надяваме", каза президентът.

Той също така увери, че се грижи за интересите на обикновените граждани и очаква подобен подход от чуждестранните си колеги. Едва тогава се появява основата за реално международно сътрудничество, каза Тръмп.

"От десетилетия едни и същи уморени гласове предлагат едни и същи неуспешни решения, преследвайки глобални амбиции за сметка на интересите на собствения си народ. Но само когато се грижите за собствените си съграждани, намирате реална основа за сътрудничество", убеден е домакинът на Белия дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай