Тръмп: Британският посланик в САЩ не се справя

По думите на Тръмп, Дарък "не служи добре на Обединеното кралство"

Тръмп: Британският посланик в САЩ не се справя | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че британският посланик в САЩ Ким Дарък се справя зле със своите задължения, съобщи ТАСС и БТА.

По думите на Тръмп, Дарък "не служи добре на Обединеното кралство". "Ние не сме фенове на този човек", заяви Тръмп пред журналисти в Мористаун, щата Ню Джърси, цитиран от телевизия "Фокс нюз". "Бих могъл да ви кажа някои неща за него, но няма да ви губя времето", добави президентът.

В събота британският вестник "Дейли мейл" публикува откъси от конфиденциални съобщения на Дарък до британското външно министерство, в които той нарича правителството на Тръмп некомпетентно и безпомощно.

В един от докладите се казвало: "Ние не смятаме наистина, че неговата администрация ще стане значително по-нормална, по-малко дисфункционална, по-малко непредвидима, по-малко разделена от разногласия между различни групи или по-малко несръчна и безпомощна в сферата на дипломацията". Едновременно с това посланикът отбелязвал, че Тръмп може да победи на президентските избори през 2020 година.

Телевизия Си Ен Ен съобщи, че истинноста на представените на "Дейли мейл" материали била потвърдена от британски официални представители.

Вчера британският външен министър Джереми Хънт заяви, че мнението на посланика на Великобритания в САЩ за правителството на президента Доналд Тръмп не съвпада с мнението на британското правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай