Този доктор предложи хлорохина да лекува вируса

Дидие Раул е сред основните защитници на тезата за ефекта на това противомаларийно лекарство при коронавируса

Този доктор предложи хлорохина да лекува вируса | StandartNews.com

Френският президент Еманюел Макрон посети днес Марсилия, за да разговаря с професор Дидие Раул, който е основният застъпник на това коронавирусът да се лекува с хидроксихлорохин, предаде Франс прес, като се позова на изявление на Елисейския дворец.

Срещата на Макрон с Раул е част от опитите на френския президент да си състави ясна картина за евентуалните методи на лечение на коронавируса.
Макрон бе посрещнат в Средиземноморския болнично-университетски институт, където работи Раул.

Френският лидер зачести посещенията си в болници, без журналисти, за да се консултира с болнично-университетски екипи, участващи в клиничните изследвания на коронавируса, преди обръщението си към французите в понеделник вечер.

Президентството заяви вчера, че Макрон, преди обръщението си в понеделник, ще се консултира с голям брой френски, европейски и международни, държавни и частни, действащи лица, за да подготви решенията, които ще обяви.

Дидие Раул, който се превърна в една от основните личности по време на кризата с коронавируса, публикува два научни материала за хидроксихлорохина, които, според него, доказва ефикасността му при лечението на коронавируса.

Много учени обаче смятат за невъзможно да се направи подобно заключение само на базата на научните трудове на Раул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай