Tesla и Ford мерят сили с електропикапи

Битката се водеше в Туитър, след като главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск публикува видео на току-що излезлия "Cybertruck", който побеждава Ford F-150 в „дърпане на въже“

Tesla и Ford мерят сили с електропикапи | StandartNews.com

Tesla и Ford влязоха във виртуална битка във вторник, като всяка от фирмите твърди, че нейния електропикап е най-як.

Битката се водеше в Туитър, след като главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск публикува видео на току-що излезлия "Cybertruck", който побеждава Ford F-150 в „дърпане на въже“.

Вграден видеоклип

Видеото е отбелязало близо 13 милиона гледания в Туитър към вторник сутринта в Калифорния и е „препратено“ повече от 110 000 пъти.

В клипа Cybertruck с форма на клин влачи F-150 нагоре, като от задните гуми на Ford излиза пушек, докато се опитва да се спуска надолу.
"По-добър от Ford F-150, по-бърз от Porsche 911", твърди Мъск в по-ранно съобщение в Туитър.

Вграден видеоклип

Вицепрезидентът на Ford Motor Company Съни Мадра изпрати контрапредизвикателство към Мъск в отговор на видеото. "Здравей Elon, изпрати ни Cybertruck и ние ще направим теста за теб", написа Мадра. „Давай“, отговори Мъск.

Хвалбите на Мъск събудиха онлайн дебат, като защитниците на Ford твърдят, че F-150 е в неизгодна позиция по причини, които включват липса на товар за подобряване на сцеплението на задните колела и че Cybertruck може да е тръгнал пръв.

Новият електрически пикап на Tesla си е осигурил почти 150 000 поръчки, каза Мъск в Туитър само два дни, след като новият му продукт преживя нещо смущаващо.

Милиардерът съосновател на Tesla излезе на сцената в Калифорния миналата седмица, когато бронираните стъклени прозорци на превозното средство се напукаха при демонстрация, целяща да докаже неразрушимостта на пикаха.

Cybertruck е покрит със същата стоманена сплав, която Мъск планира да използва за своята ракета SpaceX Starship и ще може да ускорява от 0 до 100 километра в час за около три секунди, твърди главният изпълнителен директор на Tesla в своя презентация.

Вграден видеоклип

Той каза, че базовият модел ще има начална цена от 39 900 долара и 400-километров обхват, докато луксозна опция ще може да измине два пъти по-голямо разстояние и ще се продава за 69 900 долара.

Не е посочена дата за излизането му на пазара, но анализаторите заявиха, че това няма да стане преди края на 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай