Таткото на БоДжо в Гърция, не слуша сина си

Стенли Джонсън е прелетял през София, защото гръцкото правителство забрани директните полети от Обединеното кралство до средата на юли

Таткото на БоДжо в Гърция, не слуша сина си | StandartNews.com

Бащата на британския премиер Борис Джонсън е летял до Гърция, въпреки предупрежденията на правителството в Лондон да се избягва пътуване в условията на пандемия. Стенли Джонсън е пренебрегнал указанията на външното министерство, според които британците не трябва да ходят в чужбина, освен ако не е крайно наложително, пише Daily Mail.

79-годишният бивш евродепутат пристигнал снощи в Атина, за да посети планинската си вила и сам се похвалил с пътуването си в Инстаграм.

Стенли Джонсън е прелетял през българската столица София, защото гръцкото правителство забрани директните полети от Обединеното кралство до средата на юли, пише британското издание. От балкона на своята вила в Северна Гърция снощи г-н Джонсън каза: „Аз съм в Пелион по бизнес, опитвам се да подсигуря собствеността си с оглед на предстоящия сезон за отдаване под наем. Трябва да наложа мерки за дистанциране в имота, защото тук вземат това много сериозно".

"Всичко, което искаха да знаят, е откъде идвам и какво ще правя. Беше ми измерена температурата и два пъти ми взеха проби", разказва той.

Вилата с четири спални в Пелион има басейн и тераси с изглед към планината и морето. Плажът е само на пет минути пеша през маслинова горичка. 

Пътуването на г-н Джонсън показва, че е възможно да се пътува през трета държава, за да се заобиколят правилата, предназначени да спрат разпространението на коронавирус, пише английският таблоид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай