Стрелба, кражби и погроми в Чикаго

Арестувани са над 100 души

Стрелба, кражби и погроми в Чикаго | StandartNews.com

Над 100 души бяха арестувани след безредици и плячкосване в Чикаго, при които бяха ранени 13 полицаи и бяха нанесени щети на обекти в различни части на града, предаде Асошиейтед прес, като се позова на органите на реда.

Началникът на градската полиция Дейвид Браун каза, че това "не е бил организиран протест", а "чиста престъпност". В един момент е имало стрелба по служителите на реда, които са отвърнали на огъня.

Стотици хора чупиха витрини, разграбваха магазини и влязоха в сблъсъци с полицията рано днес в Чикаго. Безредиците избухнаха в търговския район "Магнифисънт майл" и на други места в града.

Все още не е ясна причината за размириците, започнали малко след полунощ. В района на "Магнифисънт майл" обаче са забелязани графити с антиполицейско съдържание.

Кметът Лори Лайтфут определи случилото се като "тежко престъпно поведение". "Това беше нападение срещу нашия град", каза тя.

Много от разграбените търговски обекти бяха възобновили работа наскоро, след като по-рано в Чикаго имаше размирици, избухнали след протести срещу смъртта на чернокожия американец Джордж Флойд при арест в Минеаполис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай