Спецчасти ликвидираха нападателя от Страсбург

Той е бил застрелян при акция, която започна в 22 часа вечерта българско време

Спецчасти ликвидираха нападателя от Страсбург | StandartNews.com

Френските сецчасти ликвидираха нападателя от Страсбург. Той е бил застрелян при акция, която започна в 22 часа вечерта българско време. Според полицаите, терористът се криел в склад в квартал "Мено". Той е в непосредствена близост до квартала, в който досега полицията го търсеше.

Петима души остават задържани. Повечето от тях са роднини на нападателя. Ще се уточява дали са замесени. Шериф Шекат нападна хората на известния коледен базар в Страсбург. Уби трима и рани 12 души. 

"В 21 часа полицията отиде да арестува лице, отговарящо на описанието на заподозрения. Той отвърна с огън, след което беше неутрализиран. Информирах президента. Мислите ми са със загиналите и ранените. /.../ Това, което следва е формалното потвърждаване на самоличността. В момента няма никакви индикации, че той е имал съучастници, но разследването продължава докато бъде установена цялата истина и за да се гарантира сигурността на французите. Имаше изключително силна мобилизация и много голяма международна подкрепа. Имам предвид от Германия, но и не само", каза вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай