САЩ със санкции срещу трима руснаци и украинец

Включени са в списъка на заподозрени за киберпрестъпления

САЩ със санкции срещу трима руснаци и украинец | StandartNews.com

САЩ наложиха санкции на трима руснаци и един украински гражданин за "намеса" в американските избори, съобщи американското Министерство на финансите.

Антон Андреев, Даря Дмитриевна Асланова, Артем Михайлович Лифшиц и украинският гражданин Андрей Леонидович Деркач бяха включени в списъка на хората, заподозрени от Съединените щати в участие в киберпрестъпления. И тримата руснаци са жители на Санкт Петербург, гражданина на Украйна е от Киев.

ТАСС припомня, че Деркач по-рано публикува записи на разговори, в които се чуват гласове, подобни на тези на бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън и бившия президент на Украйна Петро Порошенко.

Малка група членове на американския Сенат от Демократическата партия разработи законопроект, задължаващ администрацията на САЩ да наложи едностранни санкции срещу Руската федерация във връзка с твърденията за готовността на руската страна да плати на бойци в Афганистан за убийства на военнослужещи от западната коалиция. Това съобщи пресслужбата на сенатор Робърт Менендес, който е един от съавторите на този документ.

По-рано американската преса съобщи, че Русия е участвала в изплащането на парични възнаграждения на талибанските бойци.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече горните изявления лъжа.

Тръмп, представляващ Републиканската партия, публикува в Туитър на 28 юни, че американското разузнаване е признало за недостоверна информацията за опити на Москва да плати на афганистански бойци за убийствата на американски военни. Той предположи, че "Ню Йорк Таймс" е изфабрикувал "поредна измислена измама за Русия", за да очерни републиканците преди президентските избори през ноември.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай