Ще плаща ли Китай загубите на света?

Американзците обвиниха азиатците в лъжи за заболяването

Ще плаща ли Китай загубите на света? | StandartNews.com

За развилата се пандемия от коронавирус (COVID-19) е виновен Китай, разпространяващ лъжлива информация за новото заболяване, твърди Fox News.

Именно Пекин трябва да „плати сметката”, разсъждава телевизионният водещ Тъкър Карлсон.

Публицистът Гордън Чанг на свой ред счита, че САЩ могат да накажат Китай само ако успеят да сформират международна коалиция.
Водещият Карлсон казва: „Вие прекрасно знаете, че пандемията започна в Китай. Има информация, че тя е произлязла случайно от една лаборатория в Ухан.

Разбира се, в ранните етапи Китай лъгал за болестта, уверявайки, че тя не се предава от човек на човек.

Те лъгаха и колко са заразените, колко са починалите. Заставиха СЗО да поддържа тази лъжа. Заради всичко това светът разполагаше с неточна информация за уханския коронавирус, не беше подготвен за него и множество хиляди хора загинаха. Пандемията е пряка вина на Китай.”

Според Тъкър Карлсон, всеки, който казва обратното, лъже или работи за „ужасния режим”. Сега светът ще понесе икономически щети за десетки трилиони долари и, разбира се, сметката трябва да я плати Китай.

Гордън Чанг: „Разбира се, че има начини. Един от начините се крие във факта, че Китай притежава много ликвидни активи по целия свят.

Той например има облигации за повече от един трилион долара в евро, паунди, йени, швейцарски франкове и вероятно в канадски долари. И ако ние действаме съвместно с правителствата на държавите, които са емитирали тези валути, бихме могли да конфискуваме значителна сума.”

Според публициста, това няма да компенсира на света загубите, защото погубените животи просто няма как да се компенсират.

И дори от финансова гледна точка това не е достатъчна компенсация за загубите от трилиони долара.

„Ние трябва да създадем такова средство за застрашаване, че в бъдеще ръководителите на режими да не мислят, че пак могат да направят безнаказано подобно нещо.”


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай