Северна Македония гласува на предсрочни избори

В изборите участват 15 коалиции и политически партии. Право на глас имат 1 814 263 граждани

Северна Македония гласува на предсрочни избори | StandartNews.com

В Република Северна Македония днес гласуват на десети поред парламентарни избори от обявяването на независимост на страната, които са и пети предсрочни избори.

Заради коронавируса изборите започнаха два дни предварително. В понеделник гласуваха болните от Covid-19 и хората в самоизолация, а вчера затворниците, хронично болните и хората от старческите домове. Решаващият ден е днес.

Основните партии и коалиции, които се явяват на изборите, са коалицията „Можем“, начело със Социалдемократическия съюз на Македония на бившия премиер Зоран Заев, коалицията водена от ВМРО-ДПМНЕ „Промяна за Македония“ на Християн Мицкоски и Демократичния съюз за интеграция на Али Ахмети, който по време на предизборната кампания заяви, че е дошло времето за албански премиер в Скопие. Според данни от последни социологически допитвания социалдемократите на Зоран Заев водят с малка преднина пред ВМРО-ДПМНЕ.

В изборите участват 15 коалиции и политически партии. Право на глас имат 1 814 263 граждани, записани в избирателния списък, включително тези, които днес навършват 18 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай