Съдбата на кабинета на Борис Джонсън става неясна

Уроците за това какво се обърка през пролетта не бяха научени

Съдбата на кабинета на Борис Джонсън става неясна | StandartNews.com

Идните няколко месеца ще бъдат решаващи за правителството на британския премиер Борис Джонсън, пише в. "Индипендънт" във връзка с политиката на британските управляващи за борба с коронавируса. Уроците за това какво се обърка през пролетта не бяха научени.

Дори най-лоялните поддръжници на правителството са принудени да признаят, че голямото излизане от карантината не се развива съобразно очакванията. Кметът на Манчестър Анди Бърнам, който досега като цяло подкрепяше мерките на правителството за неговия град, се оплака от обърканите послания и неуспехите на режима за тестване и проследяване на контактувалите със заразени, които всъщност се отразяват негативно на усилията за овладяване на коронавируса.

Все повече здравни работници обмислят да действат сами. Милиони бройки предпазни облекла се оказаха безполезни за лекарите и медицинските сестри, които са на фронтовата линия с вируса. Карантинните правила за пътуващите са зле измислени. Обществото е все по-малко склонно да спазва правилата във връзка с ваканциите и спазването на социална дистанция. По тази причина не е изненадващо, че броят на заразените се увеличава, отбелязва "Индипендънт".

Ако британското правителството и властите на отделните части на Обединеното кралство реализират плановете си за скорошно отваряне на училищата, възможно е да изложат на риск много животи. Действията на премиера и правителството до този момент са посрещани с разбиране, става ясно от социологическите проучвания. Рейтингът на одобрение на Борис Джонсън обаче спада, спада и преднината на неговата Консервативна партия пред лейбъристите. Следващите няколко месеца ще определят съдбата на правителството на Джонсън, обобщава британското издание, цитирано от БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай