САЩ започва ваксинация още през декември

Това ще е първата масова ваксинация срещу коронавирус

САЩ започва ваксинация още през декември | StandartNews.com

Aмериканското правителство заяви, че страната се надява да започне ваксинация за коронавирус в началото на декември. Ако се предприемат такива мерки, това ще е първата масова ваксинация срещу коронавирус.

"Нашият план е да можем да изпратим ваксини до имунизационните обекти в рамките на 24 часа след одобрението" от Американската администрация по храните и лекарствата, каза Монсеф Слауи пред CNN.

"Така че очаквам на втория ден от одобрението, на 11 или 12 декември."

Съобщава се, че съветниците на Агенцията по храните и лекарствата за ваксини ще се срещнат от 8 до 10 декември, за да обсъдят одобряването на ваксини, които според Pfizer и Moderna са най-малко 95 процента ефективни.

Pfizer и неговият партньор BioNTech потвърдиха в петък (20 декември), че са подали молба до американските здравни регулатори за разрешение за спешна употреба (EUA) на своята ваксина COVID-19, ставайки първите, които са направили това в САЩ. Компаниите заявиха, че са готови да изпращат ваксини веднага щом получат зелена светлина от правителството.

САЩ е най-силно засегнатата държава в света. Досега е имало повече от 12 000 000 случая на коронавирус. Смъртното число наближава 300 хиляди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай