Сан Марино, коронавирус и 5G

Телекомуникациите със сигурност не повишават имунитета

Сан Марино, коронавирус и  5G | StandartNews.com

Може с голяма доза увереност да се твърди, че тази инфекция в Европа, или поне първата й вълна, ще приключи след около месец. Но още отсега се вихри широка дискусия по всички аспекти на това, което ни сполетя. Не на последно място все по-широко се обсъжда възможното влияние на новите високочестотни комуникационни мрежи 5G, или мрежите от 5-то поколение, върху хората и върху другите живи същества, коментира пред Monitor.bg.проф. Михаил Константинов.

Днешното 5-то поколение, което започна да се внедрява по-широко от 2018 година насам. И съответно раздели обществото и специалистите на две бурно спорещи и непримирими групи по въпроса за ползите и вредите на последното (и на бъдещото) поколение мрежи. Тези мрежи са все по-широколентови и с честоти до 40 гигахерца. Антените им, обаче, имат малък ефективен радиус на действие и трябва да са монтирани през 50 до 100 метра, и то главно в гъстонаселени места. И това предизвиква тревоги.

Едва ли и един на 1000 ще посочи най-поразената европейска държава – Сан Марино, с показател 1210 умрели на един милион, което е над 71 пъти (!) по-лош показател от българския.Тези 71 пъти са 7100%, за всеки, който обича процентите и знае какво означават те. Това число го препоръчвам на хейтърите от безбройните НПО-та, а и от една важна държавна институция, където явно им липсва математик в екипа.

Още през декември 2018 година малката и много красива италианска държавица бодро рапортува, че се е покрила на 100% с 5-то поколение комуникационни мрежи. Съответно санмаринците вече могат да си командват дистанционно микровълновите печки без проблем, а също така да си джиткат електричките без шофьор. Което не знам как става и доколко им е полезно, предвид на това, че територията на страната е по-малка от един квадрат 8 на 8 километра и е доста скалиста.

За да довършим темата с най-поразените от коронавируса държави, ще изброим тези, в които има над 300 умрели на един милион от населението, като ги подредим по този показател: 1. Сан Марино, 2. Белгия, 3. Андора, 4. Испания, 5. Италия, 6. Обединеното кралство, 7. Франция, 8. Швеция (със стадния имунитет), 9. Нидерландия, 10. Ирландия. Веднага след тях са САЩ с малко под 300 умрели на един милион от населението.

Горните данни са към 20 май и могат да претърпят промени. Но едва ли скоро първата десетка на държавите-жертви на короната ще се промени съществено. Дано този списък го погледнат и някои журналисти, анализатори и политици, щото днес е пълно с коментари за корона вируса, един от друг по-тъпи и некомпетентни.

Един многократно повтарян псевдоаргумент е, че нямало доказателства, че ВЧКМ предизвикват заболяване от коронавирус. Действително, такова доказателство на този етап изглежда невероятно.

Подобен аргумент е по схемата, вкарваща абсурд в някаква аргументация и после оборваща абсурда. Проблемът не е, дали ВЧКМ предизвикват болестта КОВИД-19. Проблемът е, дали ВЧКМ са неутрални по отношение на естествения имунитет на популацията, или го отслабват. Защото едва ли някой си мисли, че ВЧКМ усилват имунитета, коментира още професор Константинов..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай