Руски богаташи се юрнаха да купуват жилища в Лондон

Сделките са се увеличили с 50% през пролетта на 2021 г.

Руски богаташи се юрнаха да купуват жилища в Лондон | StandartNews.com

Руски богаташи се юрнаха да си купуват жилища в Лондон. Търсенето на луксозни имоти от руснаци в британската столица е нарастнало с 50% през пролетта на 2021 г. в  сравнение със същия период на миналата година, пише RBC , позовавайки се на данни от консултантската компания Knight Frank. Най-често купувачите са богаташи, чието състояние надхвърля 30 милиона долара (2,16 милиарда рубли) - т.нар. ултрахайнети.

Най-често милионерите избират апартаменти в Лондон за себе си или да преместят децата си. Повечето транзакции имат бюджети над 2 милиона британски лири (203 милиона рубли).

Найт Франк твърди, че британската столица остава привлекателна не само за живота, но и за инвестиции. Местните брокери са готови да предоставят на руските купувачи отстъпки до 15 процента. Като цяло от март до април 2021 г. цените на жилищните недвижими имоти във Великобритания са нараснали с 2,1 процента. До 2025 г. цените на луксозните жилища в страната ще скочат с 24 процента, в централен Лондон - с 25 процента, очакват експерти.

На британския пазар има недостиг на предлагане на недвижими имоти. Вече се усеща особено рязко там, където „имаше по-голямо търсене поради последователни блокировки, например в югозападната част на Англия“, каза Найт Франк пред РБК.

По-рано през февруари беше съобщено, че в Русия има по - малко ултрахайнети. Броят им е намалял през годината с хиляда души (до 8,015 хиляди). Независимо от това, анализаторите са уверени, че в Русия до 2025 г. ще има почти 30 процента повече супербогаташи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай