Радост: Освободиха Флорида

Напълно ваксинирани са вече около 30 на сто от американците

Радост: Освободиха Флорида | StandartNews.com

Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подписа указ, който отменя всички въведени заради коронавируса ограничения, информира БТА. "Ако някой смята, че са нужни мерки с полицейски контрол на този етап от борбата с пандемията, значи не вярва в ефективността на ваксината", каза губернаторът.

Десантис подписа и закон, който в бъдеще ще ограничава възможността на властите в отделните окръзи да нареждат преминаване на училищата и предприятията в дистанционен режим.В САЩ решенията за въвеждане и отмяна на COVID ограничения се взимат от щатските власти. Успоредно с напредъка на ваксинационната кампания страната постепенно се връща към нормален живот.

Миналата седмица кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви планове за връщане на всички предприятия към пълноценна работа от 1 юли. Преди това щатите Тексас, Мисисипи, Уайоминг и Мериленд се отказаха от изискването за носене на маски и от други ограничителни мерки.

Тъй като Десантис е републиканец, а съпартийците му са скептично настроени към носенето на маски и мерките за социална изолация, във Флорида това на практика не се спазваше през последните няколко седмици, когато беше пролетната ваканция.

По данни на федералните Центрове за профилактика и контрол на заболяванията, напълно ваксинирани са вече около 30 на сто от американците, а над 43 на сто са получили първа доза ваксина, предаде ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай