Путин призова Байдън за пряка среща

Руският президент Владимир Путин отговори на обвиненията, отправени от американския му колега Джо Байдън

Путин призова Байдън за пряка среща | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин отговори на обвиненията, отправени от американския му колега Джо Байдън, съобщава БТА.

Байдън заяви в интервю за Ей Би Си, че руските власти ще трябва "да си платят" за опитите за намеса в американските избори, а каза, че смята Путин за "убиец".

"Що се касае до изявленията на моя американски колега. Какво бих могъл да му отговоря? Бих му казал: "Бъдете здрав! Желая му здраве!", каза руският лидер, отбелязвайки, че заявява това "без ирония и без да се шегува".

"Искам да предложа на президента Байдън да продължим нашите дискусии, но при условие, че ние го направим фактически в пряк ефир, както се казва, онлайн. Но без отлагания, а директно открита, пряка дискусия", призова той.

"В историята на всеки народ, на всяка държава има много тежки, драматични и кървави събития", отбеляза Путин. "Но когато оценяваме други хора или когато оценяваме дори други държави, други народи, ние винаги сякаш се гледаме в огледалото, винаги виждаме там себе си, защото винаги пренасяме върху другия това, с което ние самите дишаме, което сме по същество".

След това Путин посочи, че си спомня как като деца, когато са спорели в двора, са си казвали:

"Който си го вика, на себе си го вика". Според него "това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега", а фраза, която има "много дълбок и дори психологически смисъл".

"Винаги виждаме в другия човек свои собствени качества и мислим, че той е същият като нас и от това се ръководим, когато оценяваме действията му и изобщо даваме оценка", подчерта Путин.

Руският лидер посочи атомните бомбардировки на САЩ над Япония през Втората световна война, изтребването на индианските племена, робството и каза, че това тежко наследство тежи на Съединените щати.

"Иначе откъде би се появило движението "Животът на чернокожите има значение?", попита Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай