Путин на яхтата, Лукашенко - в морето

Двамата поканиха телевизионни камери да ги снимат как гледат делфини в Черно море

Путин на яхтата, Лукашенко - в морето | StandartNews.com

Европа е скандализирана от поведението на беларуския президент Александър Лукашенко с приземения полет в Минск с един от основните му опоненти. Европейските лидери наложиха въздушно ембарго над Беларус и сега всички западни компании чакат решението на Русия, за да заобиколят страната на Лукашенко, за да кацнат на руските летища. Това създава хаос, закъснения и притеснения във всички пътници. Руснаците в Украйна не могат да се приберат с дни в родината. Причината, че правителството на Зеленски забрани полетите през Беларус, а единствения начин е сухопътния транспорт - мини таксита, които обикалят страната и висят с часове по границата.

На този фон Александър Лукашенко си плува безгрижно в Черно море, на метри от яхтата, на която руският президент Владимир Путин е поканил дори журналисти, да видят как двамата лидери гледат делфините.

Малко преди това Лукашенко дори е скочил в морето след като Путин му казал, че водата около Сочи вече е доста топла- 16 градуса. 

След като вчера бяха сериозните разговори, днес двамата демонстрираха как нищо не може да попречи на доброто им настроение и приятелски отношения.

Двамата спокойно обядват на президентската яхта „Чайка” край бреговете на Сочи.

Путин наблюдава стила на плуване на Лукашенко. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай